Sidang Redaksi MRSM Kota Putra 2008

Blog yang memaparkan aktiviti Sidang Redaksi MRSM Kota Putra Besut, Terengganu.

Memaparkan sebahagian aktiviti pelajar Maktab Rendah Sains MARA Kota Putra Besut Terengganu yang dirakam oleh unit Majalah Maktab.
8:26 PM

Jom Main Petanque- Sempena Hari Koop

Posted by faizul harun

kalau tak puas hati dengan keputusan pengadil.. kita petong dia dengan bola petanque ni.. ke guane?.. dok lieh... sian die...
bila dah semua siap memetong .. jom kita ukur siapa yang kena.....
kemudian kita bermula .. lontaran macam bola softball aje.. pecahlah bola tu nanti
lepas tu kita ambil gambar pasukan.. buat kenang-kenangan...
sebelum mula kena besalaman sambil berpelukan.. semangat kesukananlah katakan...

8:22 PM

Sepanjang Jun

Posted by faizul harun

8:19 PM

sepanjang Mei

Posted by faizul harun

7:36 PM

GI NYEPE KE KELAB KAYAK

Posted by faizul harun

ha ni dia geng kelab kayak tahun ini, meriahnya... tahun ni mesti gi pulau rhu pulak.. acara tahunan dengan peserta yang berbeza..
best tak aku ambil gambar kau tadi ? mesti best kan... sampai kau buat tanda peace tu tak sudah-sudah.. patutlah kau sampai last... asyil buat peace aje.. kayuhnya tak...
haaa tu dia diaorang dah sampai... sorrylah tak sempat nak shoot gambar kauorang tengah nangis pasal tak dapat naik semula ke dalam kayak lepas disuruh terjun oleh cikgu zahari...
apa setting aku nak pakai bila nak ambil gambar diaorang nanti ni... aku ingat kena pakai shutter speed 4000 lah pasal diaorang ni berkayak memang laju.. siput babi pasti kalah kalau berlumba dengan diaorang....
hai sempat lagi kau bergurau dalam kapal ni. Awas kapal akan tenggelam sebentar lagi, tunjuklah muka anda yang hensem sebelum anda ...??!!!
ni apahal pulak ni masuk dalam kapal pirate of caribean ni, nak cari peninggalan jack sparow ke?
diaorang ni nunggu geng kelab kayak balik dari berkayak ... jadi merayau - rayau dululah...




MACAM TAUN TAUN SUDAH, KELAB KAYAK TETAP AKTIF BERKAYAK DAN KELAB REDAKSI TETAP AKTIF MERAKAMKAN GAMBAR MEREKA....

7:35 AM

MARILAH MARI , KITA MENGUNDI

Posted by faizul harun






first time mengundi, untuk adik-adik UA, Proses pilihanraya bermula dengan penamaan calon- calon dan pelancaran manifesto. ia adalah untuk memlilih 12 orang Badan Wakil Pelajar yang akan mewakili suara pelajar kepada pihak pengurusan maktab.

Selamat Mengundi. Lakukan pilihan dengan bijak.

10:38 PM

sepanjang april 09

Posted by faizul harun

8:28 AM

FLASH GUA IKAN

Posted by faizul harun







Page: http://spamtheweb.com/ul/upload/220509/83796_gua_ikan.php
Lightbox: http://spamtheweb.com/ul/upload/220509/83796_gua_ikan.php?lightbox
File: http://spamtheweb.com/ul/upload/220509/83796_gua_ikan.swf

9:06 AM
Posted by faizul harun

8:38 AM

VIDEO DIKIR BARAT HARI GURU

Posted by faizul harun

8:34 AM

sajak hari guru

Posted by faizul harun

6:49 PM

Girl Night Dinner

Posted by faizul harun










8:27 PM

XPDC GUA IKAN 2ND DAY

Posted by faizul harun

hah nak balik doh... keretapi ekpress kenali bertolak dari dabong jam 6 petang. selamat tinggal dabong, Terimakasih Abang Yul, Abang Amir , Kak Ezza serta kawan-kawannya... camping kali ni memang best
bergambar sebelum turun semula ke kaki gunung stong, kalau ada masa insyallah panjat gunung stong dan gunung ayam pulak....

huh akhirnya sampai juga dalam masa satu jam sahaja.. memang power


mencabar, pendakian dalam 75 darjah ke atas air terjun stong memang menguji kekuatan fizikal pesertaesoknya mendaki ke puncak air terjun stong, air terjun jelawang, oleh kerana kenderaan lambat mengangkut peserta dari tapak perkhemahan gua ikan, pendakian hanya boleh bermula jam 12.30 tengahari.

7:56 PM

XPDC GUA IKAN

Posted by faizul harun

disirami cahaya , cahaya matahari berada tepat dilubang atas gua menghasilkan cahaya lampu spotlight, bagaikan bintang filem mereka berebut-rebut mandi cahaya
Abang Yul, bersungguh-sungguh menerangkan asal-usul formasi gua, apa yang disuluh tu.... yang disuluh tu adalah straw yang ada pada staliktait yang sebenarnya berlubang seperti straw dan air turun dari atas membentuk stalaiktait menajadi lebih besar...
yang putih-putih kat belakang tu batu kristal... bila kena cahaya lampu .. bersinar-sinar


ni kat gua keris, macam- macam formasi gua ada kat sini , pelik-pelik belaka... macam duduk dalam suasana zaman purba...





keadaan dalam gua gelap ... memang gelap gelita, sempit pulak tu...menakutkan... kalau tak kuat semangat mesti pengsan...

ni sebelum masuk gua gelap, berdebar first time masuk gua.... tengok muka si haikal tu... pucat semacam je....

hari keesokannya masuk ke gua ikan, banyak betul gua kat sini, gua gelap, gua keris, gua pagar gua ikan dan gua menyelit.

ini dia model - model keretapi tanah melayu, tapi nasiblah , ni first time naik keretapi, kena denda pulak tu rm17 perjalanan dari Tanah Merah ke Dabong, kena duduk pulak berasak-asak pasal penumpang terlalu ramai, maklumlah cuti hari wesak.